Oppskrift til 4 pers:
- ca 1 kg poteter, renset og halvert
- ca 500 gr. fint kuttet grønnkål.
- 25 gr. smør
- 1-2 ts-sennep
- 1-2 ts-eddik eller sitron
- 2 laurbærblad
- Røkte pølser til 4-personer
- Bacon – så mye du vil, det passer veldig godt i stappen
Grønnkål og poteter kokes inn (ikke for mye vann) med salt, laurbærblad og litt eddik.
Kok alt sammen, men start først med kålen i minst 10-15 min., og tilsett deretter potetene. Det kan også kokes atskilt. Kålen tar lengre tid å bli ferdigkokt enn potetene.
(Jeg koker det ikke samtidig, fordi grønnkålen ønsker jeg å ha veldig myk).
Ps. når kålen har hatt en natt frost er smaken enda bedre.
Stek samtidig bacon og damp pølsene.
Stapp potet og grønnkål når de er ferdigkokt ( ikke glem å fjerne laurbærblad).
Tilsett enten kraften fra potet/kål, eller bruk melk til stappen til passende tykkelse. Tilsett sitron, sennep og evt. mer salt.
Bland bacon, (evt. med stekefettet), eller bruk smør istedet for baconfett i stappen.
Pølsene spises enten i skiver blandet i stappen eller ilag med stappen.
Det smaker godt med agurksalat til.
Oppskrift fra Edith Traas