Nederlandsk grønnkålstappe

PUBLISERT

Oppskrift til 4 pers:

  • ca 1 kg poteter, renset og  halvert
  • ca 500 gr. fint kuttet grønnkål.
  • 25 gr. smør
  • 1-2 ts-sennep
  • 1-2 ts-eddik eller sitron
  • 2 laurbærblad
  • Røkte pølser til 4-personer
  • Bacon – så mye du vil, 
det passer veldig godt 
i stappen

Grønnkål og poteter kokes inn (ikke for mye vann) med salt, laurbærblad og litt eddik.

Kok alt sammen, men start  først med kålen i minst 10-15 min., og tilsett deretter potetene.  Det kan også kokes  atskilt. Kålen tar lengre tid å bli ferdigkokt enn potetene.

(Jeg koker det ikke samtidig, fordi grønnkålen ønsker jeg å ha veldig myk).

Ps. når kålen har hatt en natt frost er smaken enda bedre.

Stek samtidig bacon og damp pølsene.

Stapp potet og grønnkål når de er ferdigkokt ( ikke glem å fjerne laurbærblad).

Tilsett enten kraften fra potet/kål,  eller bruk melk til stappen til passende tykkelse. Tilsett sitron, sennep og evt. mer salt.

Bland bacon, (evt. med stekefettet), eller bruk smør istedet for baconfett i stappen.

Pølsene spises enten i skiver blandet i stappen eller ilag med stappen.

Det smaker godt med agurksalat til.

Oppskrift fra Edith Traas

FLERE
saker

Hopp rett ned til innholdet