Årets første dugnad, dette kan vi være stolte av

2. juni 2018

Mer enn 30 personer med smått og stort, deltok på den første stor-dugnaden i år. Med nesten hundre andelshavere – noen som betyr minst 300 deltakere, har vi vært noe spente på logistikk og organisering. Men fortsetter det som i dag, har vi en fantastisk sesong foran oss.

Fem arbeidsledere samt oss på gården – gartner og bonde – møttes en time før resten, og fordelte arbeidsoppgaver og planla dagen. Resten ble delt inn i arbeidslag da de kom, og vi fikk alle planter i jorda før de siste dro i fem-tiden.En av årets nyvinninger: en plantemaskin ble testet ut og fungerte bra. Vi fortsetter neste lørdag!

Et helt fantastisk kjøkkenlag serverte grillet vill-laks, ris med purre og persille på iransk vis, kald potetsalat og et par andre herlige salater. En av dem med meldestokk, et svært smakfult «ugress» som fikk stå urørt i kjøkkenhagen hele uka, i påvente av lørdagens salat. Sjokoladekake og kaffe, sol og hyggelig prat rundt bordene i hagen. Det er slik vi gjerne vil ha det i pausene på dugnad.

Og vi gjentar gjerne at om det er noen som har lyst til å være med på kjøkkenlaget en lørdag, og har noen retter de gjerne vil dele med oss andre, så er det bare å si fra. Vi skaffer ingredienser – sånn innenfor rimelighetens grenser.

Ellers kommer vi til å kontakte noen av dere litt mer erfarne før hver dugnad, for å spørre om dere kan være arbeidsledere for et lite lag. Arbeidslederne må komme en time før resten, nytrakta kaffe loves. Håper dere tar den utfordringen.