Grønnkålsnacks

27. august 2015

Oppskrift Sandra Reitan: 

Lurer du på hva du skal gjøre med all den flotte grønnkålen i åkeren. Her er en oppskrift på sprø, sunne, ovnsbakte grønnkålchips.

 

1, Riv biter av stilken,skyll de godt og rist av vannet, putt de i en plastbolle. Den tykke stilken skal ikke brukes da den blir trevlete…

11905388_10152956859126044_4445332478392406129_n

Foto: Sandra Reitan

2, Finn frem en god olivenolje samt krydder etter ønske … Disse brukte jeg…

Krydder og olje etter eget ønske. Foto: Sandra Reitan

Foto: Sandra Reitan

3, Risle over olje og kna den godt inn i alle bladene, har lest at kålen skal knas godt for å bli best mulig . Tilsett krydderne og kna litt til.

Kna oljen godt inn. Foto: Sandra Reitan.

Foto: Sandra Reitan

4, Legg bladene på et stekebrett men ikke oppå hverandre. Stekes på 5-10 min på 180 grader varmluft. Hos meg var de ferdige etter 7 min. Snu brettet 1 gang underveis for at alt skal bli like godt stekt og pass godt på så det ikke blir brent.

Legg bladene på et steikebrett. Foto: Sandra Reitan

Foto: Sandra Reitan

5,  Avkjøl og legg i en skål. Nam!!! Mine ble nokså spicy.

Supersunn snacks! Foto: Sandra Reitan

Supersunn snacks! Foto: Sandra Reitan

Tips fra Rina Skjæran til en liten grill-variant:

Legg skylte, oppdelte grønnkålbiter i lukket alufolie på grillen med meierismør og olje, champignon, gresskarkjerner og cashewnøtter m godt krydder! Sprøtt som chips!