Siste høstedugnad, søndag 23/10

18. oktober 2022

Da er det klart for den siste høstedugnaden i år. Det er stort sett gulrota som gjenstår, og siden den er ganske arbeidskrevende, må det gjerne komme mange på den aller siste økta i åkeren.

Som dere ser er det stor forskjell på innholdet i kassene i høst og tidligere år. Det har vært mye smått, og noen sorter har vi ikke fått denne gangen. Men sånn er det når vi forholder oss til naturen. Sesongen i år har vært krevende, med en svært kald og våt sommer. Det har blitt mindre på hver, og for dere som er nye, hjelper det lite at andelene tidligere år har vært langt over forventet.

Noen har reagert på at vi har sendt med små gulrøtter og små kål i de siste kassene. Vi synes det er et veldig greit prinsipp at vi ikke kaster mat. Gulrota kan børstes og kokes hel, eller brukes til knaskegulrøtter av typen som kan kjøpes i små, dyre poser i butikkene. Det som ble pakket ned på siste dugnad var det som ble høstet uka før.
På dugnaden nå sist ble det gjort en sortering, så neste leveranse vil ha større gulrøtter. Personlig synes jeg kanskje det ble sortert litt vel grovt med tanke på at avlingen er redusert i år, så kanskje vi skal være litt «grådigere» neste opptaking, så har vi gulrot litt lenger ut over vinteren.

Det ble etter hvert en god del brukbar hodekål, og den er høstet. Grunnen til at dere fikk de minste først, er at de tåler lagring dårligere. Igjen – de er gode på smak, og fullt brukbare, så da tar vi de først.

Håper på en bra arbeidsgjeng denne søndagen også – da må alt opp!